Коли HBO обійшов Netflix. Оголошено номінантів "Еммі"

До списку номінантів телепремії "Еммі" увійшли серіали "Мандалорець", "Корона" і "ВандаВіжн". Шоу від HBO/HBO Max на першому місці по кількості номінацій. Друге місце у Netflix.

Увесь перелік претендентів оголосили 14 липня.

Довідково: "Еммі" (Emmy Award) – американська міжнародна телевізійна премія, вона вважається телевізійним еквівалентом "Оскара". Церемонії вручення нагород проводяться щорічно з 1949-го. Золоті статуетки у вигляді крилатої жінки з символічним атомом в руках вручає Академія телевізійних мистецтв і наук. Рішення приймають близько 23 тисяч її членів.

Серіали "Корона" і "Мандалорець" розділили перше місце в номінаціях програми, за ними йдуть "ВандаВіжн", "Розповідь служниці", Saturday Night Live, "Тед Лассо", "Країна Лавкрафта", "Ферзевий гамбіт" і "Мейр із Істтауна". "Бріджертони" і "Пацани" також потрапили до списку номінантів.

"Найкращий комедійний серіал" обиратимуть з восьми: "Чорнуватий", "Кобра Кай", "Емілі в Парижі", "Бортпровідниця", "Хитрощі", "Метод Комінского", "Пен15" і "Тед Лассо".

За нагороду "Найкращий міні-серіал" борються "Ферзевий гамбіт", "Я можу знищити тебе", "Мейр з Істтауна", "Підземна залізниця" і "ВандаВіжн".

Олівія Колман і Емма Коррін, які зіграли в "Короні" королеву Єлизавету Другу і леді Діану, номіновані в категорії "Найкраща актриса в драматичному серіалі".

Зазначається, що шоу від HBO/HBO Max лідирує в номінаціях по платформах, а Netflix посідає друге місце за кількістю номінацій.

73-тю церемонію вручення премії "Еммі" транслюватимуть 19 вересня, ведучим буде Седрік "Конферансьє".