Локдаун спровокував бум в продажах книг – видавець Гаррі Поттера

Видавництво книжок "Гаррі Поттер", Bloomsbury, повідомило про бум продажів книг. 

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Про це пише The Guardian.

Компанія звільнила співробітників, оскільки криза через пандемію коронавірусу змусила видавничу галузь закритися. Утім, для неї відбулися помітні зміни.

"Це повна несподіванка, тому що у нас було настільки ж похмурий початок пандемії, як і у всіх інших в березні, коли 100% наших клієнтів закрилися по всьому світу", – сказав Найджел Ньютон, виконавчий директор.

За словами Ньютона, згодом у компанії помітили, що на ранньому етапі карантину люди демонстрували нетривалий увагу і більше дивилися телевізор. Але потім читання знову відновило свої позиції.

Дивіться ще за темою: У Лондоні встановили статую Гаррі Поттера верхи на "Німбус 2000"

"І люди виявили, що вони можуть уникнути цього (наслідків пандемії – ред.) за допомогою книг, і з тих пір продажі стрімко ростуть", – розповів виконавчий директор.

Він повідомив, що прибуток компанії зріс на 60% до 4 мільйонів фунтів стерлінгів за шість місяців до кінця серпня. Це найвищий показник в першому півріччі з 2008 року, коли виручка виросла на 10% до 78,3 мільйона фунтів стерлінгів. 

Ключовою рушійною силою став підрозділ, до якого входить серія книг "Гаррі Поттер". Прибуток підрозділу збільшилася більш ніж в чотири рази до 2,7 млн ​​фунтів стерлінгів, а продажі зросли на 17%. 

Видавець повідомив, що з середини липня до кінця вересня продажі книг про Гаррі Поттера виросли на 8%.