Любите відеоігри? У науковців хороші новини для вашої психіки
Ілюстрація: depositphotos.com

Дослідники з Оксфордського університету дійшли висновку, що час, проведений за відеоіграми, може бути корисно для вашої психіки.

А саме – позитивно впливати на добробут людини, пишуть на сайті Оксфордського університету.

Дослідження проводили з 3270 гравцями.

Для них склали опитування, щоб оцінити їхнє самопочуття. При цьому, в дослідженні використали фактичний час, які люди витрачають на гру, а не той, про який вони самі розповідали.

Тут враховані ролі досвіду гравців, зокрема, як почуття автономії, спорідненості, компетентності, задоволення і відчуття тиску.

Професор Ендрю Пшібілскі, провідний автор дослідження, говорить: "Попередні дослідження ґрунтувалися в основному на опитуваннях самооцінок для вивчення взаємозв'язку між грою і добробутом. Не маючи об'єктивних даних від ігрових компаній, ті, хто дає поради батькам або політикам, роблять це без надійної доказової бази".

"Наші результати показують, що відеоігри не обов'язково шкідливі для вашого здоров'я; Існують і інші психологічні чинники, які суттєво впливають на добробут людини. Фактично, гра може бути діяльністю, яка позитивно впливає на психічне здоров'я людей, а регулювання відеоігор може позбавити гравців цих переваг", – пояснив дослідник.