Премію "Золота Дзиґа-2021" вручать 12 червня. Вже визначили ведучих
Золота Дзиґа-2019. Фото: uafilmacademy.org

Церемонію нагородження кінопремією "Золота Дзиґа-2021" проведуть 12 червня.

Про це повідомили в пресслужбі Української Кіноакадемії.

На участь у п’ятій Кінопремії "Золота Дзиґа" подано 86 повнометражних короткометражних стрічок. Про весь список номінантів ми писали тут.

Довідково: "Золота дзиґа" – українська національна кінопремія, що присуджується за професійні досягнення у розвитку українського кінематографу. Заснована у 2017 році Українською кіноакадемією за підтримки Держкіно. Перше вручення відбулося 20 квітня 2017 року.

Премію в номінації Найкращий фільм отримували такі кінокартини:

  • 2017 – "Гніздо горлиці"
  • 2018 – "Кіборги"
  • 2019 – "Донбас"
  • 2020 – "Мої думки тихі"

Цьогоріч на цей титул претендують: "Атлантида", "Земля блакитна, ніби апельсин", "Погані дороги", "Толока", "Черкаси".

Також цьогоріч уперше вручатимуть премію за "Найкращий ігровий серіал".

Ведучими церемонії нагородження обрали журналіста Олега Панюту та акторку Дар’ю Трегубову. Вони вже вели церемонію вручення у 2019 році.

Олег Панюта – ведучий інформаційно-аналітичного щотижневика "Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою" на телеканалі "Україна". Є ведучим Одеського міжнародного кінофестивалю. Олег Панюта зазначає, що навіть не дивлячись на пандемію, карантинні обмеження, номінанти церемонії налаштовані позитивно і лише показують, що боротися треба завжди.

Дар’я Трегубова – ведуча, режисерка, редакторка та акторка. З 2006 років почала зніматись у кіно, відома за такими стрічками, як "Тато Ден", "Сувенір з Одеси", "Правило бою". Працювала ведучою шоу "Цієї мить рік потому" та "Х-фактор".