Режисер "Вонки" залучив Тімоті Шаламе одразу, як побачив його шкільні реп-виступи – відео
Фото: Warner Bros.

Режисер "Вонки" Пол Кінг розповів, що Тімоті Шаламе не потрібно було проходити кастинг, йому поступила одразу пряма пропозиція на головну роль, пише Rolling Stone.

Кінг побачив шкільні реп-відео актора на YouTube. Режисер зазначив, що ці відео доводять — Шаламе може зіграти роль Вонки без прослуховування. Адже у стрічці в головного персонажа буде сім музичних сцен.

"Це була пряма пропозиція, бо він чудовий, і на мою думку, він був єдиною людиною, яка могла це зробити. Оскільки це Тімоті Шаламе і його життя настільки абсурдне, його шкільні музичні виступи на YouTube мають сотні тисяч переглядів. Тож я знав, що Тімоті Шаламе може дуже добре співати й танцювати", — додав Пол Кінг.

За словами режисера, він знав, що це є в арсеналі Шаламе, але Кінг не знав, наскільки він хороший. "Коли я з ним розмовляв, він був дуже зацікавлений. Він займався чечіткою в старших класах і сказав: Я б дуже хотів показати людям, що я можу це робити".

На одному з таких відео Шаламе під псевдонімом Lil Timmy Tim читає реп у своїй нью-йоркській школі у 2012 році з цілою групою танцівників. Чотирихвилинний ролик на момент написання новини переглянули 4,8 мільйона разів.

Фільм "Вонка" вийде в кінотеатрах 15 грудня 2023 року. Сюжет музичної картини в жанрі фентезі розповідає історію молодого Віллі Вонки, зокрема про те, як він зустрів Умпа Лумпу, якого зіграє Гʼю Грант.