Різдво – найулюбленіше свято українців. А чверть – "за" святкувати 25 грудня. Опитування

На першому місці у списку улюблених новорічних свят українців – Різдво. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Його назвали 49% українців.

7 січня його святкують 71% опитаних, 4% – 25 грудня. А 18% влаштовують собі свята двічі. І таких стає більше. І лише 6% не святкують Різдво взагалі. Найбільше таких серед молоді та мешканців Півдня, Сходу. 

Чверть опитаних (26%) згодні, щоби Різдво офіційно перенесли з 7 січня на 25 грудня. 58% – проти такої ідеї (у 2020 році їх було 69%). А 15% байдуже.

За темою: Протягом 10 років українці можуть перейти до святкування Різдва 25 грудня – Епіфаній

Друге місце серед улюблених зимових свят посів Новий рік – 37%. Святкування Нового року відносно більш улюблене для жителів Сходу і Півдня, молоді і чоловіків, пояснили дослідники.

Однаковою мірою улюблені ці два свята для мешканців Центру і Києва.

На третьому місці День Святого Миколая – 6% опитаних.

Старий Новий рік – 4%.

Жодне з цих новорічних свят не люблять 2%.

Довідково: опитування провели 20-22 грудня 2021 року серед українців віком від 18 років і старших в усіх регіонах, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Всього опитали 2 000 респондентів.