Дивіться тизер до сиквелу культового мультфільму "Втеча з курника" – відео
Кадр з мультфільму ''Втеча з курника 2''

Netflix опублікував трейлер сиквелу до мультфільму "Втеча з курника", який вийшов 2000 року. Прем'єра стрічки на стримінгу відбудеться 15 грудня 2023 року, пише Variety.

"Втеча з курника 2" розповідає про головних героїв першої частини — Джинджер та Рокі, які змогли втекти з ферми місис Твіді та створили свій безпечний простір далеко від людського світу. Для Джинджер і її зграї все стає на кону, коли людський світ створює нову небезпеку для їхнього виду. Ця команда не зупиниться ні перед чим і навіть ризикне тяжко здобутою волею, щоб врятувати курячий рід, йдеться в описі до фільму.

Персонажа Джинджер озвучила акторка Тенді Ньютон ("Світ Дикого Заходу"), а Рокі, який в оригінальному фільмі звучав голосом Мела Гібсона, — Захарі Лівай ("Шазам!").

Однією з акторок озвучення, яка повернулася, є Міранда Річардсон ("Добрі ознаки"), голосом якої знов зазвучить головна лиходійка місис Твіді. До неї приєднався комік Пітер Серафінович, який дебютував у фільмі "Втеча з курника" в ролі нещасного бізнесмена Реджинальда Сміта.

Продовження "Втечі з курника" було анонсовано 26 квітня 2018 року. Студія Aardman знову об'єдналася зі StudioCanal для створення сиквелу.

Режисером стрічки виступив Сем Фелл, який був сценаристом фільму "Змивайся!", а Пол Кьюлі та Нік Парк — продюсерами фільму. Сценаристи оригінального фільму "Втечі з курника" Кері Кіркпатрік та Джон О'Фаррелл повернулися у сиквел. 

"Втеча з курника" вийшла на великий екран 23 червня 2000 року. Мультфільм вважається найуспішнішим стопмоушн-проєктом з загальними зборами у понад $200 млн.