Стівен Спілберг зніме мінісеріал про Наполеона за сценарієм Кубрика
Наполеон Бонапарт. Картина 1873 року

У межах Берлінського кінофестивалю Стівен Спілберг розповів, що готується до виробництва байопіку про Наполеона Бонапарта за сценарієм Стенлі Кубрика.

Це буде мініпроєкт для HBO, який складатиметься з семи епізодів. Дата релізу серіалу та його деталі поки невідомі.

"У співпраці з актрисою Крістіаною Кубрик та продюсером Яном Гарланом ми готуємо для HBO великий проєкт, заснований на оригінальному сценарії "Наполеон" Стенлі Кубрика ", — сказав Спілберг.

Стенлі Кубрик хотів розпочати роботу над цим проєктом ще 2001 року. Режисер навіть провів широке дослідження діяльності Наполеона. Девід Геммінґс і Джек Ніколсон мали виконати роль французького лідера на різних етапах життя, а знімати картину Кубрик планував у Франції, Великій Британії та Румунії за участю близько 40 000 солдатів. Однак створення стрічки довелося відкласти через брак коштів на такі масштабні зйомки.

Розробка мінісеріалу про Наполеона буде вже не першим випадком, коли Стівен Спілберг переймає кінопроєкти Стенлі Кубрика. Фільм "Штучний розум" 2001 року, випущений Спілбергом, спочатку був задуманий Кубриком. Для написання сценарію режисер придбав права на розповідь Браяна Олдісса "Суперіграшки тривають все літо". Він працював над проєктом протягом 20 років, перш ніж передати його Спілбергу в 1995-му.