У Києві відбудеться виставка, яка розказуватиме історію київського побуту через скло
Фото: КМДА

У Музеї історії міста Києва триватиме виставковий проєкт "Історія у склі". У сюжетах київського побуту представлять історію застосування скляної тари у фармацевтичній галузі, парфумерній справі, розливі рідин різного призначення. Про це повідомляють у КМДА.

"Скло — міцний та водночас крихкий матеріал, а вироби з нього можуть бути як простими та буденними, так і справжніми шедеврами, витворами мистецтва", — сказала генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

Джерелом натхнення для створення виставки стала колекція скляного тарного посуду, фундатором якої є київський археолог Сергій Тараненко. Ця збірка була передана до фондів Музею історії міста Києва.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Зокрема, на виставці будуть зразки скляної тари та посуду, які надала фармацевтична компанія, виробники напоїв та крафтового пива, а також інтер’єри шинку, будуару, їдальні ХІХ ст. У музеї розмістять реконструйовану в найменших деталях аптеку XVIII ст.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Одним із найдивовижніших експонатів організатори називають фрагмент скляного черевичка для розтягування шкіряного взуття.

Відвідувачі також зможуть ознайомитися з особливими запахами, зокрема авторським "Alea 89 Anne de Kyiv", на створення якого автора надихнула постать київської княжни.

Виставка "Історія у склі" відбуватиметься з 21 квітня по 7 липня у Музейно-виставковому центрі "Музей історії міста Києва".