Віртуальний світ Gorillaz стане анімаційним фільмом. Албарн назвав це великим ризиком

Британський віртуальний гурт Gorillaz готується випустити анімаційний мультфільм.

Про це розповів вокаліст Деймон Албарн в ефірі Radio.com, пише СЛУХ.

Контракт уже готовий, зараз працюють над сценарієм.

"Зняти абстрактний анімаційний фільм – це великий ризик для кіностудії, бо це дуже дорого. Ми зрозуміли, що якщо розповідати трохи тупу історію, яка лише іноді має якийсь сенс, то це складно. Ми зробимо його. Сьогодні багато людей роблять анімаційні відео, але я не думаю, що вони стосуються якості нашого", – поділився Албарн.

Також у планах гурту переглянути альбом Plastic Beach (2010 рік).

Фронтмен гурту зазначає, що зараз, як ніколи раніше, потрібно нагадувати людям, що нам варто змінити свої звички, щоб якось допомогти клімату.

"Я хотів би просто випустити альбом Clean Beach, але наразі в нас тільки Plastic Beach. Тому Plastic Beach 2 – це для мене творчо приємна ідея, хоч і гнітюча… Але це необхідно", – сказав Албарн.

Зазначимо, у 2019 році вийшов документальний фільм про гурт "Gorillaz: Reject False Icons". Він поділений на три акти: Humanz, The Now Now та Humanz World Tour.

Gorillaz: Reject False Icons – стрічка про те, що відбувається за кулісами виступів гурту та запису їхніх треків. Під час перегляду може виникнути добряче відчуття, наче вирушив у тур разом з Gorillaz.

Gorillaz – британський віртуальний гурт, створений в 1998 році Деймоном Албарном і Джеймі Хьюлеттом. Проєкт включає в себе великий вигаданийу всесвіт, довкола самого гурту, який складається з чотирьох анімаційних учасників: 2-D (лідер-вокаліст, клавішні), Мердока Ніккалса (бас-гітара, драм-машина), Нудл (гітара, мелодика, вокал) і Рассела Хоббса (ударні, перкусія). Кожен із цих персонажів має свою життєву історію та історію про те, як опинилися в гурті. Утім, це лише постійні учасники Gorillaz: свого часу з ними записували треки багато музикантів, серед яких Елтон Джон, Снуп Дог та Пол Сімонон, 

25 липня 2018 року Gorillaz вперше виступили в Україні, у Києві.