Вийшов трейлер фільму "Бачення метелика" Максима Наконечного
Кадр з фільму "Бачення метелика"

До перегляду вже доступний трейлер українського фільму "Бачення метелика" Максима Наконечного. Це історія про аеророзвідницю з позивною "Метелик", яка повертається з полону і влаштовує нове життя. Біль і травма через пережите постійно виринають на поверхню, але щось усередині неї не дозволяє забути, чому вона має жити далі.

"Бачення метелика" – це повнометражна робота режисера та сценариста Максима Наконечного ("Невидима", "Новий рік у сімейному колі") та співсценаристки Ірини Цілик ("Земля блакитна, як апельсин").

Головні ролі зіграли актори театру та кіно Ріта Бурковська ("Парфенон") та Любомир Валівоць. Також у фільмі знялися драматургиня та режисерка Наталія Ворожбит (сценаристка "Кіборгів", сценарист і режисер "Поганих доріг"), а також актор та волонтер Мирослав Гай. У фільмі залучені й непрофесійні актори: реальні лікарі, військові, зокрема колишні полонені.

Фільм "Бачення метелика" отримав нагороду як "найкращий український повнометражний фільм" на Одеському міжнародному кінофестивалі. Прем'єра фільму відбулася на Каннському фестивалі.