"20 днів у Маріуполі" посідає 43-тє місце серед найбільш популярних фільмів на IMDb
Фото: IMDb

Документальний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" після перемоги на "Оскарі" в номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм" займає 43-тє місце серед першої сотні у вкладці "Популярне кіно" на IMDb.

Фільм отримав глядацьку оцінку 8,6 бала з 10. Стрічка викликала чимало реакцій та відгуків від глядачів, зокрема розпач та співчуття українцям.

"Я не можу пригадати жодного фільму, який так би вплинув на мене, як цей. Після закінчення титрів — тиша. Ніхто не промовив жодного слова, і всі повільно виходили. Важко не піддатися впливу цього фільму, оскільки він зіштовхує глядача з тими важкими речами, які зазвичай розказують у новинах. Це майже повна протилежність комфортному перегляду — цей фільм підтверджує, що справи не лише погані, а й, можливо, набагато гірші, ніж ви їх собі уявляли", – пишуть глядачі.

  • Нагадаємо, під час нагородження Чернов зазначив, що "Оскар" його фільму — знаковий момент для українського кінематографа. Режисер наголосив, що волів би ніколи не знімати цю стрічку, а нагороду обміняв би на мир, який був в Україні до російського вторгнення.