Третього квітня Чехія відзначає національний "День без поспіху" по всій країні
Фото: Unsplash

Третього квітня під час чеської ініціативи "День без поспіху" буде на мить зупинено культовий Празький астрономічний годинник. Цей крок є частиною ширшої кампанії, спрямованої на підвищення обізнаності про небезпеку поспіху, особливо перевищення швидкості за кермом. Минулого року поспішність чеських водіїв призвела до 138 смертей у дорожньому русі. Про це повідомляє Expats.cz.

"День без поспіху", який очолює Чеська страхова асоціація, прагне заохотити жителів міста, засоби масової інформації, культурні та спортивні установи, школи та підприємства сповільнити швидкість і подумати про небезпеки, пов’язані з поспіхом, особливо під час водіння.

"Ми даємо людям трохи більше часу, щоб уповільнити темп і зрозуміти, що не все є терміновим і що часто краще спізнитися на кілька хвилин, ніж взагалі не приїхати", — пояснює Ян Матоушек, виконавчий директор Чеської страхової асоціації.

Годинник Орлой, найстаріший астрономічний годинник у світі, відраховує час з 1410 року на Староміській площі Праги. Він є популярною пам'яткою серед туристів завдяки своїй щогодинній процесії з дванадцяти фігур, що представляють апостолів.

Однак цей хресний хід буде тимчасово припинено. За кожне життя, втрачене минулого року через перевищення швидкості на чеських дорогах, цифра Смерті на годиннику проб’є 138 разів під час тимчасового призупинення, щоб вшанувати пам’ять загиблих.