35% українців вірять в астрологію — опитування
Фото: Pexels

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування та виявив, що 35% українців вірять в астрологію, 25% – в екстрасенсорні здібності, 15% – у тарологію. Про це повідомив КМІС.

За результатами дослідження, віра в астрологію, екстрасенсорні здібності, тарологію поширена серед усіх категорій населення.

"Кризові та психологічно складні періоди (як на суспільному, так і на особистісному рівнях) є "сприятливим" середовищем для зростання інтересу до таких речей, як астрологія, екстрасенсорні здібності та тарологія", – зазначає виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

Опитування показало, що вищий показник віри серед жінок (49% українок вірять бодай в одне з переліку проти 36% – серед чоловіків), старших респондентів (показник зростає з 26% серед опитаних до 30 років, до 51% серед респондентів, яким понад 60 років), менш заможних респондентів (серед українців із високим рівнем статку 34% вірять бодай в одне з переліку, серед осіб із дуже низьким статком – 65%).

Протягом 17 лютого – 5 березня 2024 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус". Метод — телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера.

Дослідники опитали 2008 респондентів, які мешкають у всіх регіонах України. Опитування проводили з дорослими громадянами України, які на момент опитування проживали на території України.