Акторка із синдромом Дауна, яка знялась у "Голодних іграх", виявилась українкою
Фото: Софія Санчес / Instagram

14-річна акторка Софія Санчес, яка виконала роль у стрічках "Барбі" та "Голодні ігри: Балада про співочих пташок та змій", виявилася українкою.

"Українська акторка в "Голодних іграх" і "Барбі" з синдромом Дауна", — вказала Софія в описі до своєї сторінки в Instagram.

Біологічні батьки Софії відмовилися від неї після того, як дізналися про її синдром. Дівчинка провела перший рік свого життя у дитячому будинку у Дніпрі, поки її не удочерила родина з Каліфорнії —  Дженніфер і Гектор Санчеси. У родини Санчес вже було троє синів, наймолодший з яких був із синдромом Дауна.

Софія Санчес стала відома, коли почала записувати відео у віці 7 років про те, що "синдром Дауна — це не страшно". Її перше відео стало вірусним і набрало понад 5 млн переглядів. Акторський дебют дівчинки відбувся в телевізійному серіалі "​​Їх переплутали в пологовому будинку" (2015), а її перша роль у кіно — у "Для Паломи" (2022).

Міжнародну славу дівчинка здобула у 2023 році, коли в прокат вийшов фільм "Барбі" з Марго Роббі та Раяном Гослінгом у головних ролях та приквел до "Голодних ігор" — "Балада про співочих пташок та змій".

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Knox Gibson (@captain_knoxie)

У комедії про культову ляльку Софія зіграла одну з "Барбі", а в "Голодних іграх" — одну з учасниць десятих щорічних Голодних ігор.

Вона також стала авторкою ілюстрацій до серії книг про дітей із синдромом Дауна під назвою You are Enough ("Тебе достатньо") і You are Loved ("Тебе люблять"). А також знімалася у рекламних роликах для брендів Old Navy і Target.

Починаючи з 2022 року Софія постійно звертається до свого аудиторії з закликами підтримувати Україну.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Sofia Sanchez (@the.sofia.sanchez)