Актрису звільнили з фільму "Крик 7" через її антисемітські висловлювання
Фото: Paramount Picture

Актрису Меліссу Барреру звільнили з продовження фільму "Крик" після того, як творці стрічки визнали її пропалестинські пости в соціальних мережах антисемітськими, повідомляє BBC.

Акторка регулярно публікує дописи про війну між Ізраїлем і ХАМАСом, зокрема, в одному з дописів вона звинуватила Ізраїль у "геноциді та етнічних чистках". Також вона писала про спотворення Голокосту "для розвитку ізраїльської збройової промисловості" та про те, що з сектором Гази "зараз поводяться, як з концентраційним табором".

Кінокомпанія Spyglass, яка виробляє фільми "Крик", заявила, що "не терпить антисемітизму", а позиція актриси "доволі чітка".

"У нас нульова терпимість до антисемітизму або розпалювання ненависті в будь-якій формі, зокрема неправдивих посилань на геноцид, етнічні чистки, спотворення Голокосту або будь-що, що явно переходить межу мови ненависті", — йдеться у заяві компанії.

Перед тим, як з'явилося оголошення про виключення Баррери з фільму, вона опублікувала цитату з іншого облікового запису, яка звучала так: "Зрештою, я краще буду виключена через те, кого я включаю, ніж мене включають через те, кого я виключаю".

Деякі з її підписників сприйняли цей пост як реакцію на те, що її звільнили з фільму.

Звільнення Баррери відбулося після новин про те, що агентство талантів UTA відмовилося від актриси Сюзан Серендон. Її розкритикували за те, що вона сказала на мітингу минулого тижня: "Є багато людей, які бояться бути євреями в цей час і відчувають, як це, бути  в цій країні мусульманами, які так часто піддаються насильству".

Франшизу "Крик" перезапустили у 2022 році. П’ятий фільм зібрав 137 мільйонів доларів у прокаті, а шостий — 169 мільйонів доларів. 

Мелісса Баррера зіграла у фільмах Сема Карпентера старшу сестру Тари (Дженна Ортега). У перезавантажених фільмах також знялися Кортні Кокс, Девід Аркетт і Нів Кемпбелл, які повторили свої оригінальні ролі.

Баррера також знялася в нещодавній екранізації "Кармен" і адаптації мюзиклу "На висоті" 2021 року.