Алек Болдвін хоче відхилити "неправдивий" позов, поданий батьками та сестрою Гатчінз
Фото: Sky News

Родина кінооператорки Галини Гатчінз з України у лютому подала цивільний позов проти актора Алека Болдвіна. Натомість Болдвін стверджує, що батьки та сестра Гатчінз були віддалені від неї "фізично, фінансово та емоційно упродовж років до її смерті" й тому він просить суддю відхилити позов, пише Sky News.

Родина Гатчінз вимагає компенсацію за втрату родички. У їхньому позові йдеться про недбалість і позбавлення вигоди на підставі емоційної або фінансової підтримки, яку Гатчінз раніше надавала молодшій сестрі Світлані та батькам.

У позові також є постачальник боєприпасів, асистент режисера та продюсери фільму.

Однак Болдвін просить відхилити позов, оскільки родина була далекою від Гатчінз на момент її смерті, тому вони "не мають життєздатних підстав для позову".

"Втрата доньки та сестри, безсумнівно, болісна за будь-яких обставин. Однак позивачі, які були віддалені від Галини фізично, фінансово та емоційно протягом багатьох років до її смерті, не мають життєздатних підстав для позову проти відповідачів. Ця дія є помилковою", — йдеться у документах.

Адвокатка Глорія Олред, яка представляє сім'ю Гатчінз у позові, переконана, що "усі винні у її смерті повинні понести відповідальність".

Наступне судове засідання має відбутися 9 червня.

22 жовтня 2021 року американський актор Алек Болдвін під час знімання вестерну "Іржа" випадково поранив режисера та операторку, яка згодом померла у лікарні.

На початку квітня член знімальної групи "Іржі" асистент режисера фільму Девід Голлс визнав свою вину у загибелі Галини Гатчінз, і у справі винесли перший звинувачувальний вирок.