Американська співачка Тейлор Свіфт стала мільярдеркою
Фото: Тейлор Свіфт / Instagram

Загальний капітал американської співачки Тейлор Свіфт становить 1,1 мільярда доларів завдяки рекордному туру Eras. Про це повідомляє Bloomberg, який керує індексом мільярдерів.

Зазначається, що Свіфт — одна із небагатьох артистів, які досягли цього статусу лише завдяки своїй музиці й виступам. Її статки складаються з: роялті від продажу пісень; заробітку на Spotify і YouTube; продажу квитків і мерчу.

Тур Eras може зібрати 2,2 мільярда доларів лише від продажу квитків у Північній Америці. Це найкасовіший тур за всю історію. У Свіфт ще попереду 89 шоу.

Цей тур дав поштовх американській економіці завдяки численним зупинкам у містах Північної Америки. Згідно з оцінками Bloomberg Economics, 53 концерти співачки в США цього року додали 4,3 мільярда доларів до валового внутрішнього продукту країни. За оцінками Каліфорнійського центру зайнятості й економіки, останні шість ночей туру Тейлор Свіфт Eras у Лос-Анджелесі принесли місту 320 мільйонів доларів.

Зокрема, плітки про те, що Свіфт має роман із зіркою НФЛ Тревісом Келсом призвів до стрімкого зростання рейтингів глядачів ігор, а в один момент підскочив продаж його майки на 400%. А також коли громадськості стало відомо, що співачка відвідає одну з ігор, то ціни на квитки зросли на 40% — з 83 до 119 доларів.

У містах, де виступала Свіфт, кількість пасажирів у громадському транспорті та заповненість готелів різко зросли. У Сіетлі на концерті Свіфт її шанувальники так активно танцювали, що викликали сейсмічну активність, еквівалентну землетрусу магнітудою 2,3.