Концертний фільм Тейлор Свіфт зібрав до $97 млн на прем'єрі у США
Фото: Mario Anzuoni/Reuters

Фільм про The Eras Tour американської співачки Тейлор Свіфт за перший вікенд уже зібрав від $95 до $97 мільйонів у США. Стрічка може стати найбільшою жовтневою прем'єрою в історії, повідомляє The Variety.

За прогнозами AMC Theatres, фільм зібрав від $31 до $33 мільйонів у міжнародному прокаті, а його загальні збори становлять від $126 до $130 мільйонів. Наразі концертний фільм Свіфт посів у прокаті перше місце у США, Великій Британії, Мексиці, Австралії, Німеччині та на Філіппінах.

У національному прокаті це другий за величиною жовтневий дебют усіх часів, поступаючись лише "Джокеру" 2019 року з $96 мільйонами.

Завдяки мінімальній рекламі та нестандартним стратегіям розповсюдження The Eras Tour легко став найкращим стартом концертного фільму за всі часи, а також може стати сьомим найкасовішим дебютом 2023 року.

Зазначається, що це найбільша прем'єра для концертного фільму, вона перевищила збори фільму "Джастін Бібер: Ніколи не кажи ніколи", які налічували $73 мільйони у 2011 році. А також стрічка Свіфт сподівається позмагатися зі світовим рекордсменом цього жанру, фільмом 2009 року "Майкл Джексон: От і все" ($261 мільйон).

Величезний попит на перегляд фільму виник після того, як багато фанатів не змогли придбати квитки на концерти "Eras" співачки наживо. Тур Свіфт, який стартував у березні, побив рекорди за відвідуваністю та доходами.

За попередніми оцінками, стрічка "Taylor Swift: The Eras Tour" може отримати рекордний світовий бокс-офіс серед фільмів-концертів та зібрати від $150 млн до $200 млн у прокаті. Однак за підрахунками AMC Theatres, який розповсюджує афішу концерту від імені суперзірки, цифра може бути скромніша — $150 млн.