Американський актор Боб Оденкерк дізнався, що є далеким родичем короля Чарльза III
Фото: PBS

Американський актор Боб Оденкерк, відомий за роллю у серіалі "Краще зателефонуйте Солу", дізнався, що він пов’язаний із членами британської королівської сім’ї, пише The Guardian.

Генеалогічне американське телевізійне шоу "Знайти своє коріння" (Finding Your Roots) простежило родовід Оденкерка у п'яти поколіннях і з'ясувало, що він є одинадцятиюрідним братом короля Британії Чарльза III.

Попри те що родина актора походить із Чикаго, експерти з шоу виявили, що його пʼятий прадід Фрідріх Карл Штайнгольц народився в Пльоні, Німеччина, у 1755 році. Він є сином герцога Пльонського, який мав звʼязки з королівськими сімʼями Європи через шлюб.

Оденкерк дізнався, що він пов'язаний з королівською сім'єю з боку батька. Актор пояснив, що не дуже знав цю сторону, оскільки його батько залишив сім’ю, коли йому було 15 років.

"Це змушує мене відчувати себе частиною історії, частиною якої я себе не вважав, але я американець. Я не монархіст. Я не вірю в це", — сказав Оденкерк.

Перш ніж дізнатися про свій зв'язок із королем Чарльзом, актор розповів, що розуміє, чому суспільство побудувалося навколо монархів і лідерів, а вони передавали їх із покоління в покоління. Однак, на його думку, кращий результат відбувається з демократією і людям слід продовжувати йти цим шляхом.

Потім ведучий розказав Оденкерку про його стосунки з королем через герцога Пльона. "Ну, можливо, я передумаю з цього приводу", — сказав актор крізь сміх щодо своїх попередніх заяв про монархію.

Боб Оденкерк — американський актор, комік, сценарист, режисер і продюсер. Найбільш відомий своєю роллю адвоката у кримінальних справах Сола Ґудмана у серіалі "Пуститися берега", а також його спіноф-серіалу "Краще зателефонуйте Солу".

У 2021 році він знепритомнів від серцевого нападу на зйомках "Краще зателефонуйте Солу" і вижив лише завдяки тому, що його реанімували колеги.