Андре Тан спільно з українськими дизайнерами нагадав Америці про війну в Україні
Фото: Андре Тан

З 22 до 24 березня в Лос-Анджелесі відбувся Тиждень моди, окремою подією якого став "український блок". Андре Тан та інші українські дизайнери представили свої нові колекції, а також був презентований шоурум, у якому українці спілкувались з відомими баєрами (Saks, Nordstrom, Revolve).

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Важливим елементом показу Андре Тана стало нагадування американцям про війну в Україні. Перед початком шоу гості показу дивилися спеціальний мініфільм, який підготувала команда дизайнера. В ньому глядачі побачили, що зараз відбувається в Україні та які наслідки повномасштабного вторгнення РФ.

"Я зрозумів, що все роблю правильно, коли їхав у Лос-Анджелесі в таксі — і випадково зав’язалась розмова з водієм. Таксист розповів мені багато цікавих речей, наприклад, про те, що в США багато хто думає, що війна в Україні вже закінчилась, адже по телебаченню її зовсім перестали показувати. І це при тому, що зараз війна перебуває в запеклій фазі, коли за кожен метр точаться бої та гинуть наші бійці", — розповідає Андре Тан.

За словами дизайнера, спочатку він хотів скасувати показ, адже були певні складнощі. Проте потім зрозумів, що Тиждень моди — гарна можливість вчергове нагадати світові про те, що війна триває й Україна потребує підтримки світової спільноти.

Показ відбувся в рамках програми Ukrainian Fashion Forward, яку започаткував фонд Анни Петрової Startup Ukraine за підтримки посольства Америки в Україні. Місцевими організаторами виступили Fashion Tech Works, The New Mart, Artheart Fashion.

Андре Тан привіз на LA Fashion Week нову колекцію власного sustainable fashion бренду RDNT під назвою Open Your Eyes. Вперше вона була представлена на Тижні моди в Парижі, а для американської публіки дизайнер зробив новий, адаптований варіант. Однак основний стрижень колекції зберігся — це ультрафункціональні, мінімалістичні та стильні речі, які репрезентують сучасну молодь, її настрої та жагу до самовираження.

Фото: Андре Тан
Фото: Андре Тан
Фото: Андре Тан
Фото: Андре Тан
Фото: Андре Тан
Фото: Андре Тан
Фото: Андре Тан
Фото: Андре Тан