Батькам заплатять гроші, якщо вони назвуть свою дитину на честь покровителя міста в Італії
Фото: Unsplash

Громадська асоціація в італійській Матері платитиме гроші батькам, якщо вони назвуть свою дитину на честь святого покровителя міста Євстахія, пише The Mayor.

Колись в Італії було досить поширеним явищем називати дітей на честь святих, однак сьогодні ця традиція виходить з моди, а батьки користуються іншими популярними варіантами.

В асоціації Maria Santissima della Bruna заявили, що ця виплата стане невеликим жестом подяки за їхнє бажання зберегти ім’я покровителя Матери для майбутніх поколінь. Наразі не розголошується сума грошової виплати батькам, які погодяться назвати свого сина Євстахієм.

Ініціатива вмотивована "відданістю, безперервністю та традиціями", кажуть в асоціації, яка організовує святкування для вшанування двох святих покровителів Матери: Мадонни делла Бруна та Євстахія.

Зусилля асоціації зберегти ім’я Євстахій викликали негативну реакцію в соціальних мережах, дехто описує ініціативу як старомодною та неавтентичною. Інші стверджують, що таку ж винагороду слід також поширити на батьків дівчаток, які бажають назвати свою дитину Бруною на честь місцевої Мадонни.

Святий Євстахій — захисник пожежників, мисливців та жертв тортур. Він був римським генералом, який перейшов у християнство після видіння на полюванні. Як і багато інших святих, він став мучеником після того, як відмовився приносити жертву язичницьким богам. У певний момент він став покровителем італійського міста Матера, яке приваблює туристів з усього світу своїми унікальними ландшафтами з печерами й монастирями, видовбаними у скелі.