Ботанічний сад імені Гришка у Києві зазнає несанкціонованої навали відвідувачів
Фото: Qypchak / Вікіпедія

Національний ботанічний сад імені Гришка у Києві закликав відвідувачів поважати працівників установи та їхню роботу, адже зараз сад зазнає "несанкціонованої навали відвідувачів", які бажають зустріти світанок до початку роботи установи. Про це повідомляє Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка.

Останніми тижнями в різних соцмережах шириться тренд, в якому люди йдуть зустрічати світанок серед квітучих рослин.

У травні ботсад Гришка у Києві традиційно приваблює багатьох відвідувачів, оскільки в цей період там активно квітне бузок. Тому користувачі соцмереж почали відвідувати його зранку до відкриття, щоб побачити схід сонця й насолодитися краєвидами.

Проте останнім часом сад почали масово відвідувати люди, які перелазять через ворота й ламають бузок.

"Працівники Саду завжди раді кожному відвідувачу, однак мусимо зауважити, що колектив продовжує працювати й покращувати привабливість Саду у нинішні нелегкі часи воєнного стану і прагне елементарної поваги до нашої роботи", – йдеться в заяві працівників ботсаду.

Також вони додали, що відвідування установи на сході сонця ніколи не було опцією — сад є держустановою з визначеним графіком роботи. Він відкритий для відвідувачів щодня з 07:00 до 22:00, а каси на вхід працюють з 08:00 (до цього можна зайти, придбавши квиток через PayPass на турнікеті).

Національний ботанічний сад імені Гришка містить понад 17 000 різних видів, сортів і форм рослин. Тут утримуються найбільші колекції, частині з яких надано статус Національного надбання України.