Бренд одягу опинився в центрі скандалу через жакет з Маріупольським драмтеатром: деталі
Фото: starchak_official / Instagram

Навколо українського бренду одягу Starchak розгорівся скандал. Вони створили жакет із зображенням Маріупольського драмтеатру та надписом "Дети". Зокрема у їхній колекції є ще жакети з надписами: "Херсон" та "Azov".

Фото: starchak_official / Instagram
Фото: starchak_official / Instagram

Користувачів соцмережі обурила ця колекція. Українці звинувачують бренд у "хайпуванні на війні" та "наживанні на трагедії". У коментарях люди також не розуміють, "хто це носитиме й купуватиме".

Скрін коментаря під дописом
Скрін коментаря під дописом
Скрін коментаря під дописом
Скрін коментаря під дописом

На хвилю негативних коментарів власниця бренду Марія Старчак записала сторіс, де вирішила більш детально прояснити ситуацію. Також бренд опублікував пресреліз до колекції та відео, як створювали жакети й де їх представляли.

Зазначається, що Ukrainian winter-summer 2022": art collection by STARCHAK SS23 була представлена ще у вересні 2022 року. Також її показували на Тижні моди у Києві та Будапешті.

Марія Старчак розповіла, що це лімітована артколекція, речі з якої не на продаж. "Їх ніхто не буде носити. На них ніхто не буде заробляти. Це свідки часу, свого роду артоб'єкти. Це той травматичний досвід, який назавжди з кожним українцем та українкою", — йдеться в дописі бренду.

Таким чином власниця бренду одягу Starchak "переживала особистий травматичний досвід" та хотіла ще раз нагадати іноземцям про війну в Україні.

У сторіс Марія наголосила, що ці жакети одягають лише для показів чи тематичних зйомок, зокрема йдеться про жакет з маріупольським драмтеатром. За її словами, носити цей жакет важко, бо там вшита дошка, на яку набиті цвяхи, де висять гільзи.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений starchak_official (@starchak_official)

Зокрема, бренд одягу Starchak опублікував пресреліз цієї колекції, де йдеться: "ви, напевно, не захочете купити цю колекцію чи приміряти, тому це буде найчесніший реліз".

Однак деякі користувачі соцмережі "не повірили у виправдання бренду". В одному з коментарів йдеться: "тоді чому якась співачка виступає на концерті у цьому жакеті, якщо він лише виставковий".

На відео видно, що співачка одягнута у жакет з надписом "Херсон". "Чи "Херсон" ета другоє?", — додали в коментарях.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений starchak_official (@starchak_official)