Британський Vogue зняв легендарну обкладинку з 40 відомими жінками: як їм це вдалося
Фото: Edward Enninful / Instagram

Минулого тижня британський Vogue опублікував фото обкладинки для останнього випуску журналу під керівництвом Едварда Еннінфула. На ній були присутні 40 найвідоміших жінок.

У багатьох користувачів у соцмережі виникало запитання, як команді Vogue вдалося зібрати 40 найвпливовіших жінок планети в одному й тому самому місці одночасно. Координаторка фотосесії Розі Фогель-Ідес має на це відповідь, пише BBC.

Еннінфул присвятив номер жінкам, з якими співпрацював із 2017 року — кожна зі знаменитостей з’являлася на обкладинці журналу, тож на прощання він вирішив зібрати їх разом. Однак у Фогель-Ідес виникли сумніви, чи вдасться їм зібрати ікон зі світу моди, кіно, музики та спорту в одному місці.

За її словами, вона поділилася сумнівами з Еннінфулом. На що головний редактор відповів, що хотів би бачити Майлі Сайрус і Опру. Розі зазначила, що вона постарається зробити все, що зможе.

Фото: Edward Enninful / Instagram
Фото: Edward Enninful / Instagram

"Змусити моделей ділити обкладинку може бути важко, не кажучи вже про людей з різних сфер, коли моделі перебувають разом з музикантами чи акторами. Таким чином все стає ще складніше", — додала Розі.

Однак координаторка почала телефонувати агентам і менеджерам. І на подив Фогель-Ідес, вони всі почали погоджуватися.

"Це свідчення того, що люди зроблять це все для Едварда. Я думаю, що всі ці люди, яких він раніше знімав на своїх обкладинках, таким чином хотіли висловити свою велику шану до нього. А ще, щоб зібратися разом і попрощатися", — розповіла жінка.

Фото: Edward Enninful / Instagram
Фото: Edward Enninful / Instagram

Зазначається, що початковий план не передбачав 40 зірок, але ситуація змінилася. Майже всі, до кого звернулася координаторка, погодилися, окрім Ніколь Кідман, у якої вже була попередньо домовлена зйомка.

Відомі жінки приїхали з Лондона, Нью-Йорка, Парижа, Мілана та Лос-Анджелеса, щоб зробити обкладинку для британського глянцю.

Фото: Edward Enninful / Instagram
Фото: Edward Enninful / Instagram

"Часто речі, пов’язані з Едвардом, ніби снігова куля, яка стає дедалі більшою і фантастичнішою. Я ще ніколи не працювала над чимось такого масштабу, де люди були б готові приділяти свій час і так швидко", — сказала Розі.

Наступним кроком було призначення дати та складання чіткого розкладу. Фогель-Ідес називає це "військовою операцією" — у невідомому місці в Нью-Йорку, обраному для зйомок у грудні. Працівниця розповіла, що деталі зйомки зберігалися в секреті й дуже мало людей із журналу знали про неї.

В день фотосесії всі зірки повинні були бути на знімальному майданчику до 15:00, а це означає довгий день підготовки. Деякі жінки були в студії о 8 ранку, інші — прибули о 14:59 уже з зачіскою та макіяжем.

Фото: Edward Enninful / Instagram
Фото: Edward Enninful / Instagram

Після того, як всі знаменитості були готові, Розі вийшла на вулицю, щоб випити каву і розслабитися. Однак вона зателефонувала своєму чоловіку і розплакалася.

"Тому, що я не знаю, чи зроблю я колись щось, що було б таким само хорошим, як це, і, можливо, я досяла свого піка", — сказала Фогель-Ідес. Чоловік їй тоді відповів, що їй ліпше повернутися в середину й насолодитися цим.

Після кількох тижнів підготовки останнього випуску Едварда, який надійде в продаж з 13 лютого, Розі каже, що "приємно поділитися ним зі світом" після всієї секретності.

За її словами, це гідне прощання з її колишнім керівником, який мав "величезний" вплив на індустрію моди. "Я дуже вдячна, що отримала можливість попрацювати з ним і попрацювати над цією обкладинкою та над усіма його обкладинками, знаєте, тому що все це було дикою поїздкою", —  підсумувала Розі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений British Vogue (@britishvogue)