Джіджі Хадід, модель палестинського походження, засудила напад ХАМАС на Ізраїль
Фото: gigihadid/Instagram

Американська супермодель палестино-голландського походження Джіджі Хадід засудила вбивства мирних ізраїльтян терористами ХАМАС, водночас висловила підтримку Палестині. Відповідний допис Хадід опублікувала в Instagram.

Батько Джіджі, Мохамед Хадід, народився в Палестині, і його сім'я протягом багатьох років підтримувала рух "Вільна Палестина".

"Мої думки з усіма, хто постраждав від цієї невиправданої трагедії, і з кожним днем, коли цей конфлікт забирає життя невинних людей, серед яких надто багато дітей. Я глибоко співчуваю і вболіваю за боротьбу палестинців і їх життя в умовах окупації, це відповідальність, яку я несу щодня", — написала модель.

Водночас вона зазначила, що відчуває відповідальність перед своїми друзями-євреями, та що її "надії й мрії для палестинців" не передбачають "заподіяння шкоди євреям". За її словами, тероризування невинних людей не узгоджується з рухом "Вільна Палестина" і не приносить йому ніякої користі.

Модель додала, що ситуація є дійсно складна, проте вона вважає, що кожна "людина заслуговує на основні права та безпеку, незалежно від її національності, релігії, етнічного походження або місця народження".

"Я знаю, що моїх слів ніколи не буде достатньо, і я ніколи не загою глибокі рани багатьох, але я завжди молюся про безпеку невинних життів", — підсумувала вона.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Gigi Hadid (@gigihadid)

Джіджі та її сестра-супермодель Белла Хадід відкрито заявляють про свою підтримку палестинців і відвідують марші та демонстрації. У травні 2021 року Белла і Джіджі викликали шквал обурення через пост в Instagram, у якому йшлося, що Ізраїль — це не країна, а земля, заселена колонізаторами, пише Daily Mail.

Джіджі Хадід (чиє повне імʼя Джелена Нура Хадід) — американська супермодель і телеведуча.

Вона народилася в Лос-Анджелесі в сім'ї забудовника Мохамеда Хадіда та ексмоделі Йоланди Хадід. Мати має нідерландське коріння, батько — палестинець. За лінією свого батька вона походить від Захір аль-Умарa, еміра Назарету та шейха Галілеї.

  • 7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС здійснили прорив із сектору Гази на південь Ізраїлю. Того ж дня уряд заявив про запровадження надзвичайного стану в країні.
  • 8 жовтня ізраїльський уряд оголосив про стан війни.
  • 9 жовтня представник ЦАХАЛ повідомив, що армія оборони Ізраїлю вибила терористів ХАМАС з усіх міст на кордоні із сектором Гази та повернула контроль.