Drozdov & Partners показали вигляд інклюзивного інтер’єру житла для людей з інвалідністю
Візуалізація: Drozdov & Partners

Архітектурне бюро Drozdov & Partners оприлюднило візуалізації інтер’єрів соціального житла у Львові для переселенців та людей, що проходять реабілітацію в національному медичному центрі "Незламні", розташованого поруч з проєктною ділянкою. Про це повідомили автори проєкту.

Візуалізація: Drozdov & Partners
Візуалізація: Drozdov & Partners

"Проєктуючи інтер’єри квартир для житлового комплексу на вул. І. Миколайчука у Львові, ми прагнули досягти максимальної інклюзивності, починаючи від обладнання санвузлів й закінчуючи адаптацією меблів до потреб людей, які проживатимуть тут під час реабілітації", – пишуть Drozdov & Partners.

Візуалізація: Drozdov & Partners
Візуалізація: Drozdov & Partners

За словами архітекторів, для них важливо було створити такий простір, щоб пересування простором квартири та коридором, використання побутової техніки, чи звичайне відкривання дверей були комфортними та доступними.

Візуалізація: Drozdov & Partners
Візуалізація: Drozdov & Partners

Крім того, інтер’єри квартир намагались відтворити простими, світлими та сучасними, створюючи відчуття затишку та спокою.

Проєкт інклюзивного житла належатиме місту, послуги надаватимуться на умовах оренди. Розробку проєкту фінансує Євросоюз.

  • Нагадаємо, у 2023 році Drozdov & Partners перемогли в архітектурному конкурсі "Житло на Миколайчука". За результатами засідання журі переможцем обрано проєкт під шифром 082491 компанії Drozdov & Partners у складі авторського колективу Дроздов Олег, Жемір В’ячеслав, Козак Денис, Тимофєєв Олег, Правик Віталій, Шаповалова Інна, Руднєв Костянтин.
  • За результатами конкурсу переможці мають створити житло для переселенців. Окрім житла, в складі комплексу передбачено створення центру соціальної та професійної адаптації та дитячого центру. Помешкання також зможуть використовувати соціально вразливі категорії населення.
  • Євросоюз виділив на будівництво соціального житла 19,5 млн гривень гранту.