Дивіться трейлер до фільму "Я, "Побєда" і Берлін" за мотивами книги Скрябіна
Кадр із фільму

Компанія B&H Film Distribution Company опублікувала трейлер до комедійного фільму "Я, "Побєда" і Берлін", заснованого на однойменній книзі співака Кузьми Скрябіна. Прем’єра стрічки відбудеться 21 березня.

Події фільму відбуваються у 1990-их роках. За три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій "Побєді". Кажуть, там є колекціонер, який готовий обміняти стару автівку на новий "Мерс".

Кузьма обіцяє своїй дівчині Барбарі повернутися додому на новій тачці, а хлопцям із гурту — встигнути на виступ. Вже з перших хвилин подорожі все, звісно, йде не за планом. Проте точно відомо одне: пригода допоможе героям знайти справжнє призначення, йдеться в описі до стрічки.

Ролі у фільмі зіграли українські актори Іван Бліндар, Марія Стопник та Володимир Гева. Режисеркою виступила Ольга Ряшина.

Знімання "Я, "Побєда" і Берлін" розпочалося у серпні 2020 року. Творці зазначають, що це не документальний фільм-біографія, а художній твір. Фільм знімали у Львові, Києві та Берліні. У стрічці пролунають кавери на знамениті пісні Кузьми.

Книга "Я, "Побєда" і Берлін" — літературний дебют українського співака та шоумена Андрія Кузьменка, лідера групи "Скрябін", виданий у 2006 році. В основі цієї книги лежать пригоди з життя самого автора. До збірки увійшли дві повісті: "Я, "Побєда" і Берлін" та "Місто, в якому не ходять гроші", а також тексти відомих пісень гурту "Скрябін". У 2008 році з'явилася аудіокнига, яку начитав сам автор.