Джамала стане речницею від України на пісенному конкурсі "Євробачення – 2024"
Фото: EPA

Переможниця Євробачення-2016 Джамала стане речницею від України на 68-му пісенному конкурсі "Євробачення" у Мальме. Співачка оголосить бали Національного журі України в прямому ефірі. Про це повідомляє Суспільне.

"Євробачення — це дивовижна річ. Це навіть більше ніж інститут, консерваторія, школа з учнями, з якими ти зустрічаєшся при нагоді. Тут така історія, в яку ти, якщо вже раз потрапив — уже стаєш її частиною. Тому бути речницею цьогоріч — це також для мене особливо", – розповідає співачка.

Також вона додає, що за вісім років, після її перемоги на пісенному конкурсі у Швеції, це дуже велика відповідальність.

Саме у Швеції Джамала виборола свій кришталевий мікрофон у 2016 році з піснею "1944". Вона наголошує, що ця країна з того часу "займає особливу частинку її серця".

"Саме у Мальме я не була, але сподіваюсь, що відчую через прямий ефір цю неймовірну атмосферу конкурсу й саме місто. Бажаю кожному учаснику успіху, і головне — бути зібраним. Бажаю кожному гідно представити свою країну!" — ділиться співачка.

За даними Суспільного, понад 235 000 українців проголосували за склад Національного журі на Євробаченні-2024 — опитування тривало у мобільному застосунку "Дія" з 25 березня до 1 квітня.

Нагадаємо, у Національному відборі до пісенного конкурсу Євробачення перемогли alyona alyona та Jerry Heil. Результати голосування глядачів і журі оголосили в офіційній трансляції.