Ед Ширан може припинити займатися музикою, якщо програє суд щодо авторських прав
Фото: Rolling Stone

Співак Ед Ширан заявив у суді, що зупинить свою кар’єру, якщо програє суперечливий позов у плагіаті щодо свого треку "Thinking Out Loud", пише Daily Mail.

Ед Ширан, лейбли Warner Music Group і Sony Music Publishing судяться з трьома родичами співавтора пісні "Let’s Get It On" Еда Таунсенда, яку він написав разом з Марвіном Геєм.

Зокрема, сім’я покійного Марвіна Гея не причетна до цього судового позову.

Пісня британського попвиконавця "Thinking Out Loud" здається родичам Таунсенда плагіатом. Вони вимагають відшкодування у $100 мільйонів.

У судовій залі Ед Ширан зазначив, що звинувачення у плагіаті "ображають його кар’єру", тому, якщо він програє суд, він перестане займатись музикою.

Позивач обґрунтовує свою заяву тим, що пісні "Thinking Out Loud" та "Let’s Get It On" мають однакову послідовність акордів.

Нещодавно Ед Ширан виконував на гітарі власні композиції у залі суду, які переходили у популярні пісні інших виконавців, щоб довести присяжним, що послідовність акордів може зустрічатись у багатьох піснях.

"Чесно кажучи, якби я зробив те, у чому ви мене звинувачуєте, я був би справжнім ідіотом, щоб стояти на сцені перед 20 000 людей і грати цю пісню", — додав Ширан.

Він також зазначив, що його хіт насправді був натхненний ірландським музикантом Ваном Моррісоном.

Якщо присяжні визнають попвиконавця винним у порушенні авторських прав, судовий процес перейде на другий етап, де буде визначатися сума компенсації.