Еліна Світоліна офіційно повернула статус першої ракетки України
Фото: Еліна Світоліна / Instagram

Еліна Світоліна офіційно повернула звання першої ракетки України. Тепер вона посідає 27 сходинку в рейтингу найкращих тенісисток світу, пише "Суспільне".

В оновленому рейтингу Світоліна випередила Ангеліну Калініну — тенісистки йдуть поруч на 27-й та 28-й позиції відповідно. Водночас Еліна завдяки Вімблдону піднялася одразу на 49 позицій, а Ангеліна втратила дві.

Повернення у лідерки рейтингу серед українок для Світоліної відбулося через рік після втрати цього статусу. У квітні 2022 року Еліна оголосила про свою вагітність, а вже у червні Калініна випередила її у світовому рейтингу.

Крім цього, повернути собі статус першої ракетки України Світоліна змогла після того, як відіграла понад 1317 позицій у світовому рейтингу. У квітні 2023 Світоліна повернулася у великий теніс після народження дитини. Вона перебувала на 1344 позиції.

Зокрема, ще дві українські тенісистки покращили свої результати. Марта Костюк піднялася на одну сходинку — 35 місце. Також значний ривок здійснила Леся Цуренко, яка завдяки виходу в 1/8 фіналу Вімблдону піднялася на 46 позицію.

Лідирувати у світовому рейтингу продовжує польська тенісистка Іга Свьонтек, другою йде білоруска Аріна Соболенко, трійку лідерів замикає Єлена Рибакіна з Казахстану.

Еліна Світоліна — українська тенісистка, третя ракетка світу в рейтингу WTA у 2017, 2018 і 2019 роках. На Вімбілдоні-2023 дійшла до півфіналу. Переможниця 17 турнірів WTA.