Епізод американського шоу "Культурний квест: Україна" здобув денну премію "Еммі"
Кадр з епізоду Culture Quest: Ukraine

Епізод американського шоу Culture Quest про українську культуру під час війни отримав денну премію Emmy Awards у категорії "Видатна спеціальна програма". Про це у Facebook повідомили творці шоу. 

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Над проєктом працював режисер Ян Грант. Восени 2022 року він подорожував Україною спільно з оператором Яном Левассером, аби зняти випуск про представників української культури. Зокрема, до роботи над епізодом долучилися співачка ONUKA (Ната Жижченко) та гендиректорка "Мистецького Арсеналу" Олеся Островська-Люта. Вони не лише стали героїнями проєкту, але й відповідали за "основні виробничі елементи та деталі". 

Також у зйомках епізоду взяли участь артменеджерка Катя Тейлор, художниці-сестри Фельдман і команда онлайн-музею "Дерев’яне мереживо Чернігова". У проєкті використовували музику гуртів KAZKA, DakhaBrakha, "Океан Ельзи" та ONUKA. 

"Без сумніву, перемога супроводжується гірко-солодкими емоціями, якщо порівнювати її з холодною реальністю війни, яка триває в Україні. Неможливо передати словами, як би я хотів, щоб мої українські друзі були на сцені "Еммі", щоб особисто отримати цю нагороду… Але це просто не та реальність, у якій зараз живуть українці", — заявив Ян Грант. 

Зазначимо, що премію "Еммі" (Emmy Awards) вважають аналогом "Оскара" у світі телебачення. Перше нагородження відбулося у 1949 році, а в 1972-му організатори розширили загальну тематику на денні телевізійні програми, започаткувавши денну премію "Еммі".