Якщо виявлять плагіат, відмовлюся від наукового ступеня — Лісовий
Фото: Оксен Лісовий

Новий міністр освіти Оксен Лісовий, заявив: якщо у його дисертації Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти виявить плагіат, він відмовиться від наукового ступеня кандидата наук.

"Триматися за будь-які звання точно не збираюся. Я прийшов у міністерство, щоб робити реформи та працювати на якісну освіту глобального рівня. Щойно отримаю висновок — публічно все оприлюдню", — пише Оксен.

Також Лісовий розповів, над чим вже працює у Міністерстві освіти і науки та що планує впроваджувати.

Він заявив, що подав уряду пропозиції щодо змін у нормативній базі, які дозволятимуть будь-якому українцю добровільно відмовитися від наукового ступеня і від усіх надбавок, а заощаджені гроші спрямувати на розвиток науки чи відбудову країни.

Зокрема, Міністр освіти повідомив про співпрацю з Михайлом Федоровим та "Дією".

"МОН цифровізується і змінюється системно. Разом ми створимо цифрові екосистеми для дітей, батьків, учителів та освітніх управлінців", — каже Оксен.

За його словами, Міністерство освіти адаптується до наслідків війни. Відновлять освітню інфраструктуру, створять механізм для ефективного онлайн-навчання, а де дозволить безпекова ситуація — повернуть навчання у фізичні класи.

А також Лісовий обіцяє підвищити престиж професії вчителя, переглянути систему оплати праці та переосмислити вищу педагогічну освіту.