Факічні лінзи – це справжній порятунок для тих, кому не підходить лазерна корекція зору

На правах реклами

Що таке факічні лінзи? Це штучні лінзи, які імплантуються в око без видалення власного природного кришталика. Слово "факічний" походить від грецького терміна phakós (кришталик ока).

Про них більш детально розповідає провідний хірург, лікар-офтальмолог медичного центру "Ексімер" – Андрій Вікторович Красуцький.

Коли обирають факічні лінзи?

Факічні лінзи рекомендують людям, які мають протипоказання до лазерної корекції з різних причин. За допомогою факічних лінз можна виправити короткозорість, далекозорість і астигматизм будь якого ступеня.

Що можна запропонувати замість факічних лінз?  

Альтернативи факічним лінзам не існує! При імплантації факічної лінзи зберігається незамінна функція власного кришталика – акомодація або здатність бачити однаково гарно вдалечінь і зблизька. 

Умовно, альтернативою можна вважати операцію з заміни кришталика, але самий найсучасніший і найтехнологічніший кришталик не може імітувати природну акомодацію натурального кришталика людини. 

А головне, операція з імплантації факічної лінзи є абсолютно зворотною, лінзу так само легко прибрати, як і вставити, на відміну від штучного кришталика. 

Як все відбувається

Процедура імплантації факічних лінз займає приблизно 5-7 хвилин і проводиться під місцевою крапельною анестезією. У супроводі досвідченого анестезіолога. 

Хірург виконує миркорозріз на рогівці та встановлює біосумісну еластичну лінзу між райдужкою та кришталиком. Майже відразу до пацієнта повертається чіткий гострий зір.

Чому імплантацію факічних лінз варто довірити професіоналам "Ексімер"

Факічні лінзи активно використовують вже більше ніж у 75 країнах світу. Вони пройшли численні дослідження та довели свою безпеку, надійність та ефективність. 

Єдина умови 100% результату – це високий професіоналізм лікаря, який підбирає необхідні параметри лінзи.

Офтальмологічний центр "Ексімер" має 15 років досвіду в імплантації факічних лінз. Ми використовуємо факічні лінзи швейцарської компанії STAAR, яка є світовим лідером у своїй галузі. Виготовляються лінзи з біосумісного штучного колагену Collamer індивідуально для кожного ока. Перед цим пацієнт проходить всебічне глибоке обстеження.

Спеціалісти клініки "Ексімер" пройшли сертифікацію міжнародного зразка по імплантації факічних лінз та допомогли сотням тисяч пацієнтів.