Федерація тенісу України закликала усунути гравців, які на контракті з ЦСКА
Фото: Unsplash

Федерація тенісу України (ФТУ) закликала керівні організації відсторонити від змагань гравців та гравчинь, що мають контракти із силовими структурами РФ. Відповідна заява вийшла на офіційному сайті організації.

Згідно з оновленими рекомендаціями Міжнародного олімпійського комітету, спортсменів з Росії та Білорусі не мають допускати до турнірів за наявності у них зв'язку зі збройними силами своїх держав.

Зі свого боку ФТУ навела список російських гравців і тренерів, які, за даними федерації, мають контракти з Центральним спортивним клубом армії (ЦСКА).

До переліку, зокрема, увійшли друга найрейтинговіша росіянка Вероніка Кудєрмєтова та володар трьох титулів ATP Аслан Карацев, а також Віталія Дьяченко, Поліна Кудерметова, Іван Гахов, Євген Донской, Алікбек Качмазов, Віра Звонарьова, Олексій Жук (тренер), Михайло Чесалов (тренер), Анна Пікалова (тренерка), Марія Солдатова (тренерка).

ФТУ просить тенісні організації унеможливити виступи та присутність на змаганнях зазначених спортсменів та тренерів.

Звернення було надіслано до ITF, ATP, WTA, а також до керівництва Відкритого чемпіонату Австралії, Вімблдона й Відкритого чемпіонату США.