Французька акторка звинуватила кінорежисера у зґвалтуванні – їй тоді було 14 років
Фото: EPA

Французька акторка Джудіт Годреш подала скаргу проти режисера Бенуа Жако, звинувачуючи його в зґвалтуванні, коли вона була підлітком, пише France24.

51-річна Годреш звинувачує 77-річного Жако в тому, що він зґвалтував її, коли акторці було 14 років у 1986 році, а також в подальших злочинах, які трапилася під час їхніх стосунків. Скаргу Годреш подала до Бригади захисту неповнолітніх у Парижі.

Водночас Жако "рішуче" заперечує звинувачення, заявивши, що в них були стосунки кохання, а не контролю. Якщо його визнають винним, то Бенуа загрожує 20 років позбавлення волі.

Годреш і Жако познайомилися в 1986 році на зйомках його фільму "Медіанти", який вийшов на екрани через два роки. Попри 25-річну різницю у віці, вони почали стосунки, які тривали шість років.

Акторка розповіла, що вона залишалася "в його руках" протягом цих років, знявшись у двох фільмах, які він режисував, — "Les Mendiants" ("Жебраки") у 1988 році та "La Desenchantee" ("Розчаровані") у 1990 році.

"Це історія, схожа на історії дітей, яких викрадають. Вони ростуть, не бачачи світу, і не можуть думати погано про свого викрадача. Я б хотіла, щоб Бенуа погодився бути моїм другом, я не хотіла з ним стосунків, не хотіла його тіла", — зазначила Годреш.

Вона вирішила висловитися після того, як виявила, що він хвалиться тим, що їхні стосунки були "порушенням" закону в документальному фільмі 2011 року. "Згоди не існує, коли тобі 14, — сказала актриса. — Мене не спокусили, мною повністю маніпулювали".

Бенуа Жако — один із найвідоміших режисерів Франції, якого називають спадкоємцем нової кінематографічної хвилі, він зняв близько тридцяти фільмів. Його фільм 2013 року "Прощання з королевою" отримав три премії "Сезар". Він працював з найвідомішими акторами країни, зокрема з Катрін Денев, Ізабель Юппер і Віржині Ледуайен.

Фото: EPA
Фото: EPA