Німеччина перестає стимулювати до купівлі електрокарів
Фото: Depositphotos

Багато муніципалітетів Німеччини призупиняють ініціативи, що стимулювали громадян до купівлі електрокарів, пише The Mayor.

У деяких містах Німеччини тепер паркування електромобілів стає платним. Місцева влада пояснює, що безкоштовне паркування — це був один зі стимулів, спрямованих на популяризацію екологічних транспортних засобів.

Влада міста Нордгорн пояснила, що у 2019 році в муніципалітеті було зареєстровано лише 35 електромобілів, у 2022 — ця цифра зросла до 1000. Місто Брауншвейг, де у 2014 році запровадили безкоштовне паркування для електромобілів, також відмовляється від цієї практики через великий попит та відсутність достатньої кількості зарядних станцій.

Хоч дані свідчать про те, що частка електромобілів у Німеччині зростає, вони ще дуже далекі від того, щоб стати нормою.

За даними Statista, у 2018 році електромобілі становили лише 0,3% від загальної кількості автівок в Німеччині. Цей показник зріс приблизно до 0,5% у 2019 році та подвоївся до 1,2% у 2020 році. 

Згідно з прогнозами, якщо ця тенденція збережеться, у 2025 році електромобілі становитимуть 11,1% від загальної кількості автомобілів в Німеччині, а до 2030 року це число зросте до 24,4% — все ще значно менше половини, йдеться у статті.