"Гід Мішлен" відзначатиме "ключами" готелі, які варто відвідати
Фото: Unsplash

Команда "Гід Мішлен" оцінить понад 5000 готелів у 120 країнах з різними ціновими діапазонами та різними стилями. Про це повідомила пресслужба гіда.

Зазначається, що команди вже зараз працюють на місцях і представлять перший вибір у першій половині 2024 року. Найкращі готелі відзначатимуть не зірками, як ресторани, а ключами. Нагорода заснована на п'ятьох критеріях:

  • ​​саме місце призначення: готель робить внесок у місцеві враження;
  • досконалість в архітектурі та дизайні інтер'єру;
  • якість і регулярність обслуговування, комфорт і обслуговування;
  • неординарність, що відображає індивідуальність закладу, його унікальний характер;
  • відповідність якості та сплаченої ціни.

Michelin Key заклади отримають після одного або кількох анонімних відвідувань експертами гіда. Нагороду вручатимуть щороку.

Фото: Michelin Guide
Фото: Michelin Guide

У "Гід Мішлен" стверджують — нова нагорода є результатом чотирьох років роботи та є відповіддю на те, що вони назвали "гіперстандартизацією розміщення" (дизайн, внутрішнє оздоблення, увага до деталей у номері тощо). Там додають, що хочуть пробудити емоції клієнтів, скеровуючи їх до готелів, які вирізняються в архітектурному виборі й мистецькій майстерності.

"Michelin Key — це чіткий та надійний індикатор для мандрівників. Подібно до того, як зірка Michelin відзначає ресторани, що є на піку свого мистецтва, Michelin Key відзначає виняткові готелі у всьому світі. Це також визнання командної роботи відданих своїй справі професіоналів у сфері гостинності", — каже Гвендал Пулленек, міжнародний директор гіда.