Очільниця PETA заповіла свою шкіру бренду Hermès, а частину серця — Ілону Маску
Фото: PETA

Очільниця американської зоозахисної організації PETA Інгрід Ньюкірк доповнила свій заповіт, у якому вказала, кому заповідає частини свого тіла й органи після смерті, повідомляє пресслужба PETA.

Згідно з бажанням зоозахисниці, її тіло після смерті мають використати задля "привернення уваги до непотрібних страждань тварин та їхньої експлуатації".

Фото: PETA
Фото: PETA

Інгрід Ньюкірк хоче, аби з її шкіри зробили сумку або пояс Hermès. Вона звинувачує бренд у жорстокому поводженні з тваринами задля виробництва аксесуарів.

The North Face отримає ногу Ньюкірк — таким чином вона "хоче дати стусана" компанії за використання пуху та пірʼя. Другу ногу мають зламати та виставити біля входу в іподром, щоб нагадати людям про травми коней на перегонах.

Ілону Маску за заповітом відійде шматок серця — організація PETA впевнена, що його компанія Neuralin вбила багато мавп, свиней, щурів та овець для експериментів, вживляючи їм у мозок нейрочипи.

Решту частин свого серця Інгрід просить поховати під трасами Гоккенгаймринг у Німеччині та Сільверстоун у Великій Британії. Таким чином вона хоче вшанувати Міхаеля Шумахера та Льюїса Гамільтона за їхню допомогу організації.

Також зоозахисниця заповіла, щоб з частини її плоті "приготували страви  з цибулею для людей на барбекю". А турецький шеф Нусрету Гекче (він же Salt Bae) отримає кишківник з проханням перетворити його на оболонку для сосисок, оскільки в його меню переважно мʼясні страви.

Одне око Ньюкірк отримає Національний інститут здоровʼя США — щоб нагадати, що "PETA слідкує за ними".

"Національний інститут здоровʼя США проводить болісні експерименти на тваринах вартістю мільярди доларів. Під час цих експериментів тварин спалюють; б'ють електрошоком; залишають без їжі, води або сну; навмисне заражають хворобами; створюють залежність від наркотиків, таких як кокаїн і героїн; отруюють промисловими хімікатами", — кажуть в PETE.

Інше око відправлять Міністерству внутрішніх справ Великої Британії, оскільки воно надає дозвіл на "грубі експерименти на тваринах".

Очільниця PETA написала перший свій варіант такого заповіту у 2003 році. Цього року вона вирішила доповнити його, "щоб охопити усі актуальні для організації теми". Повний зміст заповіту можна переглянути за посиланням