Гарвардський університет шукає більше асистентів для курсу про Тейлор Свіфт
Фото: EPA

Новий курс Гарвардського університету про Тейлор Свіфт виявився настільки популярним, що професор англійської мови Стефані Берт, яка започаткувала його, шукає більше асистентів. Про це вона написала у X.

На курс "Тейлор Свіфт і її світ" записалося вже понад 300 людей і очікується, що ця цифра лише буде рости. Берт опублікувала прохання про допомогу на X і запросила зацікавлених надіслати їй повідомлення.

"Наш курс про Тейлор Свіфт в Гарварді настільки популярний, що нам потрібні додаткові асистенти. Якщо ви живете в районі метро Бостон/Провіденс, любите Тей і маєте кваліфікацію або досвід викладання інтенсивного курсу з письменницької майстерності в коледжі, то напишіть мені в особисті повідомлення", — йдеться у повідомленні.

Студенти Гарвардського університету мають першочерговий пріоритет на ці посади, але університет шукає зовнішню допомогу для популярних курсів, як додала вона пізніше. "Усього за кілька годин у мене не вистачало людей, які [були кваліфіковані], я отримав десятки, можливо, 150 заявок", — зазначила Берт.

Курс називається "English 183ts. Taylor Swift and Her World". Він проходитиме у понеділок і середу в весняному семестрі 2024 року.

"Сьогодні вона є найбільш впізнаваною кантрі чи поп артисткою в Північній Америці, якщо не в усьому світі: її пісні охоплюють шість жанрів, а її економічний вплив змінює міста. Ми навчимося вивчати фан-культуру, культуру знаменитостей, підлітковий вік, дорослість і привласнення, а також те, як думати про білі, південні та трансатлантичні тексти й квір-підтексти", — йдеться в описі до курсу.

Студенти додатково вивчатимуть романи, мемуари та вірші, які є важливими для співачки, у тому числі написані Віллою Кетер, Джеймсом Уелдоном Джонсоном, Вільямом Вордсвортом та іншими.

Попри те, що це курс англійської мови, на парах у Берт також детально вивчатимуть теми, які зіграли роль у впливі Свіфт на економіку різних міст. А також студенти навчаться писати власні пісні, які відрізнятимуться від віршів, які декламуються чи читаються мовчки.

Восени в Музичному коледжі Берклі в Бостоні пройшов курс про техніку написання пісень Свіфт, щоб допомогти молодим митцям написати власний матеріал.

Тейлор Свіфт — одна з найбільш відомих американських попзірок 2000-х років, що починала кар'єру в індустрії кантрі-музики. Також професійна гітаристка, актриса, режисерка й TV-персона. Володарка 225 професійних нагород, серед яких 11 нагород Ґреммі.

Журнал Time назвав Свіфт людиною року 2023. А також нещодавно вона стала мільярдеркою, завдяки, зокрема, світовому туру The Eras Tour. Тур співачки офіційно став найкасовішим в історії. Дохід від нього вперше у світі перевищив один мільярд доларів, попри те, що він ще не закінчився. Він розпочався 17 березня 2023 року і завершиться 23 листопада 2024 року. 

А також шанувальники артистки, які не змогли відвідати концерти, мали можливість переглянути його у кінотеатрі, оскільки Свіфт випустила концертний фільм "Taylor Swift: The Eras Tour". Стрічка наразі є найкасовішим концертним фільмом усіх часів, зібравши понад 250 мільйонів доларів у прокаті.

Водночас перезаписані альбоми співачки, які вона випустила протягом останніх кількох років, потенційно могли приносити понад 8,5 мільйонів доларів на місяць гонорарів за трансляцію на стрімінгових платформах.