На концерті в Ріо шанувальниця Тейлор Свіфт померла від теплового виснаження
Фото: EPA

Відповідно до звіту судово-медичної експертизи, бразильська шанувальниця 23-річна Ана Клара Беневідес, яка відвідала концерт Тейлор Свіфт у листопаді в Ріо-де-Жанейро, померла від теплового виснаження, пише The Guardian.

Беневідес втратила свідомість під час виконання другої пісні Свіфт 17 листопада й померла через кілька годин у місцевій лікарні. Того дня температура в місті була близько +40 ℃.

У звіті Судово-медичного інституту Ріо йдеться, що вплив високої температури повітря на дівчину призвів до серцево-дихальної зупинки. Водночас у неї не було захворювань або зловживань психоактивними речовинами, які могли б призвести до її смерті, кажуть фахівці.

Судово-медичний експерт зазначив, що у неї було "серйозне пошкодження легенів і раптова смерть" через спеку.

Тоді фанати, які чекали в чергах годинами перед шоу артистки, звинуватили організаторів у тому, що вони не змогли доставити достатньо води для понад 60 000 осіб, які прийшли на концерт. Зокрема, шанувальникам забороняли брати свою воду на стадіон.

Водночас організатори шоу T4F заявили, що компанія "наслідувала найкращі практики", виконувала "кожну вимогу влади" й "роздала тисячі пляшок води" відвідувачам. Організатори також додали, що не забороняли людям приносити воду на стадіон. "За 40 років нашої роботи у нас жодного разу не було трагічного епізоду", — сказали в T4F.

Поліція Ріо повідомила, що після аналізу висновку судово-медичної експертизи "представники компанії, яка організувала подію, будуть викликані для надання свідчень".