H&M звинуватили в сексуалізації дітей через рекламу шкільної форми
Фото: Unsplash

Шведська компанія одягу H&M попросила вибачення та видалила рекламу шкільної форми в Австралії. Це сталося після скарг користувачів соцмереж на те, що вона сексуально демонструє дітей, пише CNN.

На світлині були зображені дві дівчинки в шкільних сукнях, а в гаслі зазначалося: "Make those heads turn in H&M’s Back to School fashion". Фраза "turn heads" з англійської перекладається як "бути настільки гарною і незвичною, щоб привертати багато уваги".

Фото: Melinda Tankard Reist / X
Фото: Melinda Tankard Reist / X

Це викликало критику в соцмережах, рекламу назвали "моторошною", "тривожною", і користувачі згадали власні історії про те, як їх "обглядали" під час навчання у школі. Тоді бренд відкликав її й попросив вибачення.

"Ми видалили цю рекламу. Нам дуже шкода, що вона могла когось образити. Надалі ми переглянемо наш підхід до представлення рекламних кампаній", — заявили в H&M.

Австралійська письменниця Мелінда Танкард Райст, чиї роботи присвячені сексуалізації та шкоді порнографії, була однією з перших, хто негативно відреагував на кампанію у соцмережах.

"Які ваші наміри з цією спонсорованою рекламою на Facebook? Більшість дітей, з якими я працюю у школах, хочуть, щоб їх не турбували, хочуть вчитися й розважатися, а не привертати небажаної уваги до своєї зовнішності", — написала Райст.