Італійському футбольному клубу загрожує виключення з єврокубків через фінансові махінації
Фото: Juventus/Facebook

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) може виключити туринський "Ювентус" з єврокубків, повідомляє La Gazzetta dello Sport.

"Ювентус" у нинішньому сезоні звинуватили у трансферних маніпуляціях та фінансових махінаціях з виплатами футболістам. У результаті менеджмент клубу був змушений покинути свої посади та отримав відсторонення від футбольної діяльності.

Наразі УЄФА паралельно з Федерацією футболу Італії та спортивним судом в Італії веде власне розслідування стосовно "Юве".

Через затягування справи на рівні італійського правосуддя УЄФА може самостійно прийняти рішення стосовно участі "Ювентуса" у єврокубках наступного сезону. Це станеться не пізніше серпня.

Через недотримання фінансових правил "Ювентусу" загрожує дискваліфікація з єврокубків мінімум на рік. Навіть перемога в Лізі Європи 2022/23 у такому разі не дозволить "Юве" зіграти в Лізі чемпіонів у наступному сезоні.

Станом на зараз, в активі "Ювентуса" 59 очок і третє місце в Серії А. Ця позиція виводить туринців у груповий етап наступного розіграшу Ліги чемпіонів.