Кияни підтримали шосту петицію про скасування зупинки транспорту під час тривог
Фото: КМДА

Кияни підписали шосту петицію про скасування зупинки наземного громадського транспорту під час тривог. Про це повідомляє об’єднання "Пасажири Києва".

Зазначається, що такої кількості петицій ще не було з жодного питання в Києві.

Перша петиція стала "успішною" у серпні 2022 року — одразу після ухвалення рішення Радою оборони Києва. І за цю весну ще 5 петицій з однаковою вимогою набрали необхідну кількість голосів.

Фото: ''Пасажири Києва''
Фото: ''Пасажири Києва''

Останню петицію зареєстрували наприкінці березня. Її автор зазначає, що мер Києва Кличко не виносить вимогу киян на розгляд Ради оборони Києва, де він сам є головою.

"Кияни з серпня минулого року переплачують тисячі гривень за транспорт, економіка міста втратила як мінімум 2,1 млрд грн через 245 годин його простою під час тривог", — додає автор петиції Дмитро Гурський.

Разом з Києвом комунальний транспорт в Україні під час війни ще зупиняють в Івано-Франківську і Хмельницькому.

"Інші або не робили цього, або відмовилися через неефективність такої дії на вимогу громади", — кажуть в об’єднанні "Пасажири Києва".

1 серпня 2022 року Рада оборони міста Києва ухвалила рішення про те, що наземний громадський транспорт зупинятиметься на час повітряної тривоги, щоб пасажири залишили салон і пройшли в найближче укриття.

Київська влада не підтримала петицію про скасування зупинок, тож громадський транспорт надалі зупинятиметься під час повітряної тривоги у столиці. Рішення переглянуть за умови "суттєвої стабілізації" безпекової ситуації в столиці та відповідних рекомендацій від ДСНС.

Наприкінці квітня в КМДА заявили, що у Києві поліція має зупиняти комунальний транспорт, який рухатиметься під час повітряної тривоги, зокрема й приватних перевізників, щоб їхні пасажири могли пройти в укриття.

У травні також стало відомо, що ДСНС не вимагає від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог. Також Рада оборони Києва зобов’язала водіїв транспорту довозити пасажирів до найближчого укриття в разі повітряної тривоги.