Київрада підтримала будівництво паркінгу на Оболоні за 120 млн грн
Фото: Віталій Кличко

Депутати Київради схвалили рішення щодо будівництва паркінгу на вулиці Прирічній. Відповідне рішення ухвалили на пленарному засіданні Київської міської ради.

"За" проголосували 73 депутати, "проти" — 5, "утрималися" — 3, "не голосували" — 9.

Скрин з онлайн-трансляції пленарного засідання
Скрин з онлайн-трансляції пленарного засідання

Зокрема, заступник голови КМДА В'ячеслав Непоп представив проєкт паркінгу. За його словами, паркінг буде відкритий, надземний та триповерховий. Він виконуватиме подвійне призначення.

Скрин з онлайн-трансляції пленарного засідання
Скрин з онлайн-трансляції пленарного засідання

На нульовому рівні буде знаходиться укриття площею 2360 квадратних метрів, яке вміщатиме до 2500 осіб, зазначають в КМДА. Також воно буде інклюзивним.

"Спорудження його як об’єкта подвійного призначення є важливим для мешканців сусідніх будинків, адже в цих будинках неможливе облаштування укриттів у підвалах", — зазначив В'ячеслав Непоп.

За словами Непопа, ділянка для будівництва паркінгу є суміжною із зеленою зоною, але в зону зелених насаджень не входить. У КМДА зазначили, що виділили 16 га землі для Київзеленбуду під облаштування скверу, який стане частиною рекреаційної зони.

Раніше мер Києва Віталій Кличко зазначив, що паркінг на Прирічній стане складовою відпочинкового комплексу на Оболонському острові. Щоб люди, які приїжджатимуть відпочивати, могли впорядковано залишати свої автівки. Вартість цього підземно-наземного паркінгу становить 120 млн грн.

Натомість місцеві жителі пропонували створити "сучасну рекреаційну зону" на вулиці Прирічній "без будь-яких забудов".