Кличко скасував перейменування вулиці на честь Омельченка у Києві, яке сам ініціював
Фото: УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко скасував перейменування вулиці Павла Скоропадського на честь Олександра Омельченка у Києві. Про це він повідомив на своїй сторінці в Telegram.

"Сьогодні підписав, тобто підтримав петицію з вимогою не допустити перейменування вулиці Павла Скоропадського на честь колишнього міського голови столиці Олександра Омельченка", — написав Кличко.

Зокрема, він зазначив, що перейменування будь-якої іншої вулиці на честь Олександра Омельченка буде повторно винесене на голосування в Києві Цифровому.

Раніше Кличко зареєстрував проєкт рішення Київради про перейменування вулиці Павла Скоропадського у Печерському районі на вулицю Олександра Омельченка.

Метою такого рішення було — вшанувати пам'ять видатних діячів, а також урізноманітнити топоніміку Києва, оскільки в місті з'явилися дві вулиці Павла Скоропадського.

В січні у застосунку "Київ Цифровий" кияни голосували щодо перейменування вулиці на честь Омельченка. У голосуванні взяло участь 23 282 користувачі, із яких 26% підтримали вказане перейменування, а 74% висловилися проти.