До Дня Києва у парку Шевченка відкриють виставку з архівними фото столиці ХІХ століття
Фото: Вікіпедія

До Дня Києва у столиці презентують експозицію, яка покаже, як змінилося місто за більше ніж століття, пише Вечірній Київ.

Виставка "Київ учора та сьогодні: подорож у часі" відкриється 25 травня у парку Тараса Шевченка. На ній представлять рідкісні архівні фото вулиць та пам’яток столиці ХІХ – початку XX. Головна ідея — показати, як змінилося місто за понад століття.

Відвідувачі зможуть наочно побачити різницю завдяки актуальним світлинам цих самих локацій поруч з ретрокадрами. Зокрема, на експозиції покажуть, як понад сто років тому виглядав Хрещатик, Поділ, Володимирська гірка тощо.

"Вам було б цікаво пройтися Хрещатиком зразка 19 століття? А поглянути на те, як виглядала Володимирська гірка більш ніж 100 років тому? Чи спуститися на Поділ зразка 1890 року? І порівняти, як ці вулиці та культурні святині виглядають нині? Якщо так, то ми запрошуємо на захопливу віртуальну екскурсію", — повідомив директор КП "Київінформ" Євген Лопушинський.

Виставку підготували Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів спільно з Департаментом суспільних комунікацій КМДА та КП "Київінформ".

День Києва відзначається 28 травня. У цьому році Києву виповнюється 1541 рік.