Крістофер Нолан взяв свою доньку на роль жертви вибуху в "Оппенгеймері"
Фото: Melinda Sue Gordon

Крістофер Нолан скористався становищем режисера й запросив свою старшу доньку на епізодичну роль у фільмі "Оппенгеймер", пише Deadline.

В інтервʼю Нолан розповів, як це трапилося. Його донька Флора відвідала знімальний майданчик разом з його дружиною та продюсеркою Еммою Томас, поки фільм ще знімався. Тоді у Нолана виникла ідея взяти Флору на відкриту роль.

"Нам потрібен був хтось, хто зіграв би в цій маленькій дещо експериментальній та спонтанній сцені. Тож було чудово, що вона з цим погодилася", — сказав режисер.

На порталі IMDB роль Флори Нолан у "Оппенгеймері" відзначена як "Жертва опіків" (Burn Victim). Цю героїню описано як "безіменна молода жінка, яка з’являється головному герою в пекельному видінні, в якому пронизливе біле світло здирає шкіру з її обличчя".

Нолан визнав особливість ролі, зазначивши, що це було рішення, яке прийшло швидко і не було заздалегідь обдуманим: "Чесно кажучи, я намагаюся не аналізувати власні наміри".

Він пояснив, що ця роль ще більше ілюструє тему "Оппенгеймера" загалом: "Але річ у тім, що якщо ви створюєте остаточну руйнівну силу, вона також знищить тих, хто вам близький і дорогий. Я вважаю, що це був мій спосіб висловити це в найсильніших, на мій погляд, виразах".

Нолан також пожартував, відзначаючи роль своєї доньки, що йому не хотілося "звучати як Майкл Павелл у "Крізь замкову шпарину" (Peeping Tom)". Йдеться про фільм 1960 року, де Павелл зняв свого дев’ятирічного сина в ролі дитячої версії серійного вбивці.

"Оппенгеймер" — біографічний фільм від Крістофера Нолана про американського фізика-теоретика Роберта Оппенгеймера. Його ще називають "батьком атомної бомби" за його роль у "Мангеттенському проєкті" — ініціативі часів Другої світової війни, у межах якої було розроблено першу ядерну зброю.