Киян запрошують долучитися до розробки нових правил утримання домашніх тварин
Фото: Unsplash

Киян запрошують долучитися до розробки оновлених правил утримання собак та котів. Новий документ має замінити чинні правила, ухвалені майже 17 років тому, повідомляє КМДА.

Чинні правила утримання домашніх тварин були ухвалені ще у 2007 році, а останні зміни до них вносили сім років тому, тож документ частково не відповідає нормам національного законодавства. Нові правила хочуть зробити "європейськими, які б відповідали вимогам часу".

Зокрема, у нинішніх правилах відсутні такі моменти:

  • забезпечити наявність на домашній тварині нашийника з ідентифікаційними позначками, а також повідця для вигулу собак і намордника для собак небезпечних порід;
  • заборона жебракування з тваринами;
  • заборона залишати тварину в закритому салоні автомобіля за відсутності в ньому людини за температури повітря більш ніж +20°C та менш ніж +5°C тощо.

Містяни можуть долучитися до напрацювання нових правил. Пропозиції можна залишати, заповнивши спеціальну форму.

Зокрема, представників зоозахисних організацій запрошують долучитися до робочої групи, яку створили на базі Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА. До неї також увійдуть представники комунального підприємства "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" і депутати Київської міської ради.

Для участі в робочій групі необхідно до 7 лютого 2024 року включно надіслати письмову заяву в довільній формі на електронну адресу: [email protected] з темою листа "Правила утримання домашніх тварин".