Китаянка заповіла $2,8 млн домашнім улюбленцям, бо її діти не дбали про неї
Фото: Unsplash

Жителька китайського міста Шанхай заповіла 2,8 мільйона доларів своїм котам і собакам. Вона нічого не залишила дорослим дітям, бо вони не відвідували її, навіть коли жінка хворіла, повідомляє South China Morning Post.

Жінка, на прізвище Лю склала початковий заповіт ще кілька років тому. У першому варіанті заповіту вона залишила своїм трьом дітям гроші та майно. Однак вона передумала щодо спадщини, оскільки її нащадки не відвідували її та не піклувалися про неї, навіть коли вона хворіла. Крім того, вони рідко контактують із нею.

Лю розповіла, що лише домашні коти та собаки були поруч біля неї. Тому вона змінила свій заповіт і наполягла на тому, що всі її гроші повинні бути використані для догляду за її домашніми тваринами та будь-яким їхнім потомством після її смерті.

Розпорядником її спадщини призначили місцеву ветеринарну клініку. Лю хотіла залишити всі свої гроші безпосередньо своїм домашнім тваринам, але закон у Китаї це не дозволяє.

Фахівці попередили жінку про можливі ризики передання всіх її грошей у руки клініки, перед складанням нового заповіту. "Ми сказали Лю, що якщо її діти змінять своє ставлення до неї, вона завжди може змінити свій заповіт", — зазначив співробітник Центру реєстрації заповітів у Пекіні Чен Кай.

У грудні минулого року суд у Шанхаї постановив, що заповіт чоловіка, який залишив усі свої активи — на загальну суму 466 000 доларів — власнику фруктового кіоску замість своїх родичів, є дійсним після того, як вони його оскаржили.